Marvellous Melbourne!
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
12 Februari 2009 | Australië, Melbourne
Zoals vele toeristen in Victoria hebben Emilie en ik "The Great Ocean Road" gereden, de werkelijk adembenemende kustlijn in zuid-west Victoria...een van 's werelds mooiste routes met de bekende Twelve Apostles (rotsblokken in de zee), Bells Beach - een van de meest wereldberoemde surfbeaches, the Otways rainforest en schattige stadjes zoals Torquay, Lorne, Apollo Bay, Geelong, Warrnambool, Queenscliff, Port Campbell, Port Fairy en Portland, waar je je afvraagd wat de inwoners ervan de hele godganze dag doen behalve surfen.
Met een gehuurde auto en de tunes van Down Under hebben we ons 3 dagen sufgereden (bijna altijd aan de goede kant van de weg...) over de vele kronkelige weggetjes 'en route' en genoten van de ontelbare 'scenic lookouts' along the road. Om geld te besparen sliepen we gezellig in de auto (waarvan we met een paar kledingstukken en wat creativiteit een prachtige (en veilige) tent wisten te maken) en probeerden we - als echte Nederlanders - met succes mee te genieten van de gratis bbq's in hostels.
Zoals de actualiteiten waarschijnlijk wel gerapporteerd hebben, heeft heel Victoria de afgelopen week te maken gehad met zeer hoge temperaturen en gigantische bushfires. Emilie en ik wisten de warmste dag in history in Victoria (46.7C) zonder enige moeite te doorstaan en we hadden het geluk dat we niet 2 uur eerder door de droge binnenlanden terug naar Melbourne reden. Onderweg werden we gestopt door de brandweer en teruggestuurd om een escape route te nemen, omdat het hele landschap in vlammen was opgegaan. Wij konden gelukkig door het oog van de naald kruipen, maar het is verschrikkelijk te lezen hoeveel mensen er zijn omgekomen of hun huizen hebben verloren. De laatste paar dagen is het echter berekoud geweest in Victoria (18C), wat een zegen is voor de branden - maar niet voor Lisette. Gelukkig wist ik ook de koudere dagen te doorstaan door niet in mijn bikini op het strand te liggen (het leven gaat helaas niet altijd over rozengeur en zonneschijn).
Emilie is inmiddels weer vertrokken naar Sydney en ik vlieg morgen naar Brisbane, vanwaar ik op aanraden van velen dan eindelijk naar Fraser Island afreis - het grootste zand-eiland ter wereld met de meest prachtige witte stranden.... de ideale bestemming voor deze vakantieganger kan ik concluderen...
Groetjes en veel liefs aan heel Nederland en de rest van de wereld! ;-)
12 Februari 2009 - 07:25
ICTheo:
Tja wil natuurlijk wel even reageren, maar zelfs ik heb even geen inspiratie haha. Weer genoten van de foto's ;-)
12 Februari 2009 - 09:31
Wiet:
Yo meske,
Wow lizetje, het blijft allemaal superrrmooi!! Niet normaal dat je steeds maar weer meer prachtige ervaringen opdoet!
Hike&fuck ze!
Alle liefde uit Nederland
12 Februari 2009 - 09:46
Yvonne:
wat een ellende als ik dat zo allemaal zie.......een vriendin van mij zit op de Canarische en die moest ook al buiten op een terras eten.....Gelukkig hebben wij het hier koud, veel wind en een hoop winterse buien...........
Leuk dat je zo'n goede tijd hebt gehad met je nichtje en dan die actiefoto's bij die temperaturen.Geniet van je volgende halte, ik zie het wel weer langskomen, alaaf alvast vanuit de Kruikenstad. -
12 Februari 2009 - 16:11
Jet:
Heeey lieve liz!!
Jeeej! Leuk weer een berichtje en foto's!!! Super om zo met je nichtje een roadtrip te maken.. Wel verschrikkelijk die branden!!
Stuur je snel een mailtje!
Dikke knuffel! -
12 Februari 2009 - 17:35
Kelly:
Hey Mopsie!
Nu ik zo weer je verhaal lees, snap ik wel waarom je nooit je telefoon opneemt ;) Maar ik blijf gewoon stug volhouden hoor!! (Als denk ik vaak op t verkeerde tijdstip eraan om je te bellen, zoals nu, maar nu ist midden in de nacht bij jou!)
Was al een beetje bezorgd om je, ivm de bosbranden, omdat ik wist dat je in de regio zat. Maar gelukkig gaat t goed met je!
Hier alles zijn gangetje! Nogsteeds koud en nat.. Dit weekend weer een feestje bij ons thuis, Feiko is jarig zondag.. Volgend feestje ben je er gewoon weer lekker bij!! Mijn homo-vienden zullen zaterdag waarschijnlijk erg teleurgesteld zijn, dat ze jou gezeldschap moeten missen, hihi..
Nou schat, Geniet! En hopelijk spreek ik je snel!
Kus Kel -
12 Februari 2009 - 19:04
Mama:
Hoi lieve lisetteketet,
Ik geniet altijd zo van vooral je foto's en verhalen!
We bellen wel regelmatig en dan hoor ik je stem, maar je zien is ook fijn!
Fantastisch dat je zo kan genieten van de wereld en dan ook nog voor een gedeelte samen met Emilie!
En tot nu toe ben je steeds beschermd geweest voor/tegen allerlei onheil! Geweldig is dat!!!
Laat dit maar mooi zo blijven!
Lekker blijven genieten is het goede motto.
Heel veel liefs vanuit een voor jou Siberisch Nederland (zo'n -1 á 2 graden tot zo'n 4 á 5 graden)
Liefs van je grootste fan
13 Februari 2009 - 21:33
Loeth:
Dag avonturier
Ik zou je vanavond bellen, maar ik betwijfel het of je al wakker bent. Ik ben zelf natuurlijk ook te lui om helemaal naar beneden te lopen en de telefoon te pakken. Mis je je ouderlijk huis trouwens? En je BFF (Best Friend Forever A.K.A Greetje)?
Morgen ga ik je bellen. Bel ik je tenminste op een burgerlijk tijdstip. Heerlijk dat leven daar. Die toiletrol onder je arm... daar kun je dus wel aan wennen? Wat zijn je plannen en nog belangrijker.... met wie;)
Liefde! -
15 Februari 2009 - 10:27
Nicolette:
Lief Liesbethje, wat een verhalen weer...je houdt ons echt super goed op de hoogte!! maar super goed want ik lees echt elke keer weer met veel plezier je verhalen...nadat ik je mijn vorige bericht had gestuurd is mijn leventje ook even snel op z'n kop gezet. Heb een interview gehad bij hilton Washington en nog eens aangenomen ook...gekke amerikanen, ze weten niet waar ze aan beginnen :) anyways ik begin 1 april en de liefde van mijn leven is ook nog eens aangenomen bij het sheraton en begint ook 1 april...het moet niet gekker worden he!!Nou dit was dus even mijn update...als je dus rond die tijd in de buurt bent, vlieg dan even over wil je...kunnen we misschien leuk dagje uit doen naar NY??!! geniet en blijf ons zo goed vermaken met je verhalen...ze zijn fantastisch!!!dikke kussen van Nico -
24 Februari 2009 - 17:39
Liselot:
hoi lieve lisette,
Echt heel erg bedankt voor je smsje. Echt leuk dat je aan mijn verjaardag hebt gedacht! Ik bekijk nog steeds iedere keer je foto's en het lijkt me echt zo geweldig om zo rond te reizen! Ik heb wat foto's aan vriendinnen laten zien en ze vinden het allemaal geweldig wat je doet en dan nog alleen ook! Het eiland heb ik opgezocht. Echt fantastisch mooi!!! Kben echt jarloers op je hoor!;-) Dit jaar heb ik voor het eerst echt carnaval gevierd. Was echt heel leuk, maar ik ben wel heel moe... Heel veel plezier in Australië en ik kijk uit naar je volgende bestemming
liefs en een hele dikke knuffel
Liselot
01 Maart 2009 - 06:41
Timmy:
He Lisette,
Hoop dat je het naar je zin hebt gehad met mijn zusje, vind de foto's heel mooi. FF zeggen als je terug naar engeland vliegt dan kom ik je ontmoeten.
Liefs Tim.